مشارکت جوهاي اصلاح طلب معتقدند شرط خاتمي درباره شوراي نگهبان، يک پيش شرط نشدني و غيرواقع بينانه است و بيش از آنکه دستاوردي براي اين جريان داشته باشد نشان دهنده رويکرد ابهام آلود خاتمي از آينده سياسي براي اصلاحات است.
به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ پس از عقيم ماندن سناريوي تحريم انتخابات مجلس از سوي طيف راديکال اصلاح طلب، انشقاق در اردوگاه اصلاحات بيش از پيش براي افکار عمومي نمايان شد. تا جايي که اين روزها همزمان با نزديکي به انتخابات رياست جمهوري مشارکت جوهاي اصلاح طلب بر انتقاد از خاتمي و نداشتن راهبرد از سوي وي براي آينده سياسي اين جريان تاکيد دارند.
طيف تندرو اين جريان بر تحريم انتخابات مجلس و عدم حضور در پاي صندوق هاي راي تاکيد داشتند تا از اين طريق همصدا با جريان رسانه اي ضد انقلاب مانع برگزاري انتخابات پرشور شود.
با انتشار فايل صوتي خاتمي از يک جلسه خصوصي واکنش هاي مختلف نسبت به رويکرد خاتمي مطرح شد.
ليدر جريان راديکال اصلاحات گفته بود «تا اين مجلس و شوراي نگهبان هست ديگر در انتخابات شرکت نميکنيم»
او در اعترافي هولناک درخصوص همصدايي هميشگي اصلاح طلبان با جريان ضد انقلاب اين را هم گفته بود که بياييد يک بار هم ما در کنار مردم قرار بگيريم، نه در کنار ضدانقلاب و تحريم!
اعترافي که به خودي خود ضربه جبران ناپذيري به سرمايه اجتماعي اندک اين جريان سياسي زد.
سردرگمي ليدر اصلاحات از تحريم انتخابات
اگرچه تنها دستاورد اين اظهارات خاتمي در ايام منتهي به انتخابات مجلس براي اصلاح طلبان سردرگمي سياسي بود اما در روزهاي اخير و در شرايطي که سپهر سياسي کشور با برگزاري انتخابات زودهنگام رياست جمهوري مواجه است، جريان نجيب اصلاحات رويکرد انتقادي نسبت به خاتمي را در پيش گرفته است تا يک بار ديگر با دست فرمان ليدر تحريمي ها دچار سردرگمي نشود.
مشارکت جوهاي اصلاح طلب معتقدند شرط خاتمي درباره شوراي نگهبان، يک پيش شرط نشدني و غيرواقع بينانه است و بيش از آنکه دستاوردي براي اين جريان داشته باشد نشان دهنده رويکرد ابهام آلود خاتمي از آينده سياسي براي اصلاحات است.
از سوي ديگر طيف مشارکت جو اصلاحات معتقد است تنها راه تغيير و اصلاحات از طريق صندوق هاي راي ميسر است در اين صورت خاتمي با رويکرد تحريم انتخابات، يا به دنبال لشکرکشي هاي خياباني و بازي در زمين براندازان است و يا هيچ برنامه اي براي بعد از انتخابات و قهر با صندوق هاي راي ندارد که در هر دو اين سناريوها، بازنده سياسي، حلقه اصلاح طلبان اطراف خاتمي هستند.
اين ميان اصلاح طلبان نجيب بر اين باورند که براساس محاسبات ليدر اصلاحات، ماندن در کنار مردم به تعبير خاتمي نه در کنار ضد انقلاب، نيازمند يک چشم انداز سياسي است تا مسير راهي براي بعد از تحريم انتخابات ترسيم شود در حالي که خاتمي در يک سردرگمي سياسي به سر مي برد و برنامه اي براي بعد از تحريم انتخابات ندارد.
خاتمي البته راه يافتگان به مجلس را عده معدودي «شاخ شکسته» خوانده که همين تعبير او باعث دلخوري جريان مشارکت جو اصلاح طلب شده است و پيش بيني مي شود ميزان گله مندي بدنه اين جريان از ليدر راديکال آن موجب افزايش شکاف در اين اردوگاه شود.
همصدايي با ضد انقلاب بن بست جريان اصلاحات
پيش از اين در حزب کارگزاران چهره هاي همچون حسين مرعشي، محسن هاشمي، غلامحسين کرباسچي و حتي صادق خرازي دبير کل حزب نداي ايرانيان نيز در اظهارات مختلف بر مشارکت در انتخابات تاکيد کرده بودند.
محمدباقر نوبخت دبير کل حزب اعتدال و توسعه از چهره هاي شاخص اصلاح طلب و البته از مهره هاي نزديک به دولت قبل هم که در مخالفت با تصميم بسياري از اصلاح طلبان تندرو وارد رقابت هاي انتخاباتي مجلس شده بود نيز در تازه ترين اظهاراتش گفته است: به دنبال آن هستيم که براي انتخابات آينده، خود را آماده کنيم و از چهرههايي که ميتوانند انگيزه را در مردم ايجاد کنند استفاده کنيم. البته برخي گفتند که بخشهايي از مردم از برخي مسائل عبور کردهاند اما ما معتقديم اتفاقا خيلي از آحاد جامعه منتظر يک تحول هستند و ميخواهند اطمينان داشته باشند که ميتوان يک تحول مثبت را ايجاد کرد؛ لذا به دنبال شناسايي چهرههاي محبوب هستيم و از شوراي محترم نگهبان نيز ميخواهيم به خاطر جمهوريت اين کشور و نيز بالا بردن شاخصها و درصد مشارکت؛ زمينه حضور اين چهرههاي محبوب و مطرح را از جناحهاي مختلف سياسي فراهم کنند.
اين اظهارات وي در حالي مطرح شده است که در جريان انتخابات مجلس نوبخت حتي در زايدگاهش نتوانست اعتماد مردم را جلب کرده و به عنوان وکيل ملت به مجلس راه پيدا کند. دلخوري او از هم شهري هايش موجب شد که وي در صفحه شخصي خود جمله اي با اين مضمون که «آمدم اما نيامديد!» را به اشتراک بگذارد.
به نظر مي رسد جريان نجيب اصلاحات که به دنبال مشارکت در انتخابات هستند حاضر به هم صدا شدن با راديکال هاي اصلاحاتي نيستند از اين رو پيش بيني مي شود در روزهاي منتهي به انتخابات شاهد بالا گرفتن تنش هاي سياسي در طيف هاي راديکال و ميانه رو اين جريان باشيم.